Wandelingen in Well

Wandelen op de Bosserheide – groene paaltjes – 3 km.
Wandelend door naaldbos komt u heideveldjes en stuifzand tegen. Op het stuifzand komen verschillende soorten korstmossen voor. Deze route sluit aan de noordkant aan, aan de rode route rondom het Reindersmeer. Deze route start vanaf de parkeerplaats aan de Wezerweg in Well. Het beste te bereiken via de N271. Tevens kunt u dit startpunt bereiken met het openbaar vervoer. U neemt buslijn 83 en stapt uit aan de N271 bij de halte Café Vink in Well. Met het café in de rug steekt u de N271 over en loopt de weg voor u in. Na enkele minuten wandelen, bereikt u aan de rechterkant de parkeerplaats van waar de wandeling start.

Wandelen op de Bosserheide – witte paaltjes – 2.5 km.
Het begin van deze wandelroute gaat gelijk op met de groene route. Daarna vervolgt deze route zich aan de zuidkant van de Wezerweg. Al wandelend komt u misschien enkele verwilderde fruitbomen tegen. Die horen hier niet van oorsprong thuis. Deze route start vanaf de parkeerplaats aan de Wezerweg in Well. Het beste te bereiken via de N271. Tevens kunt u dit startpunt bereiken met het openbaar vervoer. U neemt buslijn 83 (Venlo – Nijmegen) en stapt uit aan de N271 bij de halte Café Vink in Well. Met het café in de rug steekt u de N271 over en loopt de weg voor u in. Na enkele minuten wandelen, bereikt u aan de rechterkant de parkeerplaats van waar de wandeling start.

Groene route langs het Reindersmeer

Groene paaltjes – 2.5 km
Wandelend door bossen en langs het Reindersmeer kunt u even goed tot rust komen. Het gebied biedt een mooie rustplaats voor vogels. Wie weet hoort u in de bossen wel een specht roffelen tegen een boom of ziet u een stelletje meerkoeten zwemmen op het Reindersmeer. Deze route start vanaf de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum De Maasduinen.

Witte route langs het Reindersmeer

Witte paaltjes – 2.5 km
Tevens geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze route volgt in het begin de rode route rondom het Reindersmeer. Halverwege de wandeling kunt u een bezoek brengen aan de vogelkijkhut. Wie weet ziet u wel een ijsvogel voorbijschieten over het water. Doordat deze route half verhard is, is hij ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze route start vanaf de parkeerplaats van Bezoekercentrum De Maasduinen.