Wandelroutes

Langs het Reindersmeer liggen drie prachtige wandelroutes. Deze wandelingen starten bij Bezoekerscentrum De Maasduinen in de Bosserheide in Well. Hier kunt u uw auto parkeren en kiezen voor één van de drie gevarieerde routes: de groene, de witte (elk ongeveer 2.5 kilometer) of de rode route (ongeveer acht kilometer). De rode route kunt u halveren met het trekpontje. De wandelroutes langs het Reindersmeer kunt u combineren met andere wandelroutes in de omgeving van het Reindersmeer.

FIETS- en WANDELKNOOPUNTENKAART is verkrijgbaar bij ons bezoekerscentrum

Mindervaliden

Bij het Reindersmeer liggen twee routes die ook geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. De witte route loopt langs de vogelkijkhut die toegankelijk is voor minder validen. De ruim
100 meter lange brug met een prachtig uitzicht over het meer is ook opgenomen in de witte route. Daarnaast kunt u een rondje om het Leukermeer maken, ook deze zes kilometer lange route is toegankelijk voor minder validen.

Leerpad

De wandelroutes voeren u langs de mooiste plekjes. Vanaf de diverse punten heeft u een prachtig uitzicht over het gebied: het meer, bossen, heide en vennen zover het oog reikt. In het oosten staat de vogelkijkhut op een heuvel. Vanaf dit punt heeft u een goed uitzicht over het meer en kunt u de talrijke (water)vogels uitstekend bespieden. U ziet verschillende eenden- en ganzensoorten en reigers. Aan de oevers bouwen de oeverzwaluw en de ijsvogel hun nest. Ook de blauwborst, de kiekendief en de visarend worden regelmatig gesignaleerd.Langs de rode route staan informatiepanelen, hierop leest u boeiende feiten en achtergronden over het gebied. Dit aardkundig leerpad vertelt over het ontstaan van de vennen, de zandverstuivingen en de zandwinning waardoor het Reindersmeer is ontstaan.

Vogelkijkhut

De wandelroutes voeren u langs de mooiste plekjes.Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht over het gebied: het meer, bossen, heide en vennen zover het oog reikt. In het oosten staat de vogelkijkhut op een heuvel. Vanaf dit punt heeft u een goed uitzicht over het meer en kunt u de talrijke (water)vogels uitstekend spotten. U ziet verschillende eenden- en ganzensoorten en reigers. Aan de oevers bouwen de oeverzwaluw en de ijsvogel hun nest. En ook de blauwborst, de kiekendief en de visarend worden regelmatig gesignaleerd.

Trekpontje

Met het trekpontje kunt u naar de overkant van het meer. U moet wel wat inspanning verrichten, want u trekt het vaartuig zelf met de hand over een afstand van honderd meter door middel van een staalkabel naar de overkant. De acht kilometer lange rode wandelroute kunt u hiermee halveren.