Bosbrasserie in de Sluis - Bezoekerscentrum NP de Maasduinen

icon-facebook icon linkedin icon-google-plus

Wandelen

wandelen

wandelen-01

Wandelroutes

Langs het Reindersmeer liggen verschillende prachtige wandelroutes. Deze wandelingen starten bij het bezoekerscentrum. Hier kunt u uw auto parkeren en kiezen voor één van de gevarieerde route; de groene en de witte van ieder ongeveer 2,5 kilometer en de rode van 4 of 8 kilometer.
 
 wandelen-en-fietsen-03

Mindervalide

Bij het Reindersmeer liggen twee routes die ook geschikt zijn voor minder valide en rolstoelgebruikers.
 Sluisbak met wandel ponton

Vogelkijkhut

De wandelroutes voeren u langs de mooiste plekjes. Vanaf de diverse punten heeft u een prachtig uitzicht over het gebied: het meer, bossen, heide en vennen zover het oog reikt. In het oosten staat de vogelkijkhut op een heuvel. Vanaf dit punt heeft u een goed uitzicht over het meer en kunt u de talrijke (water)vogels uitstekend bespieden. U ziet verschillende eenden- en ganzensoorten en reigers. Aan de oevers bouwen de oeverzwaluw en de ijsvogel hun nest. Ook de blauwborst, de kiekendief en de visarend worden regelmatig gesignaleerd.
wandelen-02

Trekpontje

Met het trekpontje kunt u naar de overkant van het meer. U moet wel wat inspanning verrichten, want u trekt het vaartuig zelf hand over hand aan een staalkabel naar de overzijde.. De 8 kilometer lange rode wandeling kunt u hierdoor halveren.

 

   
 Geiten begrazing Maasduinen
wandelingen-in-wellgroene-route

witte-routerondje-reindersmeer

 tn Plattegrond Reindersmeer