Bezoekerscentrum Nationaalpark Maasduinen

Sinds mei 2012 ligt in het sluizencomplex in Well, tussen het Reindersmeer en het Leukermeer een prachtig, milieuvriendelijk gebouw: Bezoekerscentrum De Maasduinen en Bosbrasserie In de Sluis. Hier kunt u op het terras heerlijk bijkomen van een wandeling, met een schitterend uitzicht over het Reindersmeer, terwijl de kinderen lekker ravotten in het speelbos. In het Pomphuis aan de ander kant van de weg worden regelmatig kinderactiviteiten georganiseerd en als u durft, kunt u zelf ervaren hoe het vroeger was om als boot in de sluisbak te liggen door via trappen af te dalen in de diepe sluisbak.

Kom even bij van een lange dag en maak een rustige wandeling door het schitterende park of plan een dagje uit. Er kan gebruik gemaakt worden van wandelknoopunten, het fietsknooppuntennetwerkverharde rolstoelpadenruiter- en menpaden en mountainbikeroutes.

Natuur duurzaam

Bij de inrichting is gekozen voor een opzet die aansluit bij het gebouw. Verrassende educatieve vondsten en strakke, kleurrijke modules nodigen uit tot ontdekken. Overal in het gebouw komt men leuke weetjes tegen, tot op de toiletten toe. Wist u dat haringen met elkaar communiceren door winden te laten? Of hoe groot een vliegende kraanvogel is? Ook dat kunt u hier ontdekken. Er is een indrukwekkende verzameling vliegende opgezette vogels aan de plafonds opgehangen. In het centrum kunt u al uw zintuigen gebruiken.

Expositie

De gemeente Bergen heeft door het hele gebied het wandelknooppuntensysteem aangelegd. Het fietsknooppuntennetwerk lag er al. Ook is er door de gemeente vlak bij het bezoekerscentrum een groot speelbosvoor de kinderen aangelegd. Het complex is dus op alle recreatieve structuren aangesloten. Voor de sluis is zelfs een steiger aangebracht zodat gasten met hun boot vanaf de Maas naar het Nationaal Park toe kunnen varen en bij het centrum kunnen aanleggen om daar van een van de mooiste terrassen van Noord-Limburg te kunnen genieten.
Honden zijn bij ons welkom, uiteraard dienen deze wel aangelijnd te zijn.
Aangezien wij gelegen zijn in een Nationaal Park is roken bij ons niet toegestaan. Dit geldt voor de gehele omgeving, het bezoekerscentrum, de bosbrasserie en het terras.

Beste terras 2019

De abonnees van Dagblad De Limburger hebben ons verkozen tot Beste Terras van 2019

Honden zijn bij ons welkom, uiteraard dienen deze wel aangelijnd te zijn.

Roken is bij ons niet toegestaan. Dit geldt voor het hele restaurant en tevens ook voor het terras.